Η λίστα ιστολογίων μου

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Σχολιάζοντας μια φωτογραφία...

 
 
Απώλεια: “η πιο συγκλονιστική και καλλιτεχνική αντιπολεμική φωτογραφία που έχω δει. Ούτε μάνες και παιδιά που κλαίνε, ούτε σακατεμένα σώματα. Όλα αυτά μαζί "φαίνονται" στην "Απώλεια" και την "Απουσία". Άξιο παρατήρησης σε αυτή τη φωτογραφία... είναι και το γεγονός ότι, η μεν γυναίκα έχει περήφανο και οργισμένο βλέμμα, το δε παιδί φοράει το καπέλο του νεκρού πατέρα του. Αγνώστου φωτογράφου, μάλλον εποχής Α' Παγκοσμίου”.
Αυτή η φωτογραφία δόθηκε και στους μαθητές/τριες της Γ2 τάξης του 6ου Δ.Σ. Ν. Ιωνίας Βόλου για να τη σχολιάσουν....

Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπω δυο πρόσωπα θλιμμένα. Η κυρία φοράει ένα φόρεμα και το παιδάκι αστυνομικά ρούχα. Υπάρχει κι ένα κουστούμι χωρίς άνθρωπο. Αναρωτιέμαι τι να έχει γίνει…
Κατερίνα

Στη φωτογραφία βλέπω και τα δύο πρόσωπα να είναι σοβαρά και να φοράνε τα καλά τους. Τα ρούχα τους είναι λες και πάνε για πόλεμο. Η γυναίκα κρατάει το πουκάμισο λες και δίπλα είναι ο άντρας της…
Κωνσταντίνος

Βλέπω στη φωτογραφία ένα κρεμασμένο κουστούμι που το κρατάει αγκαζέ μια θυμωμένη μαμά με το παιδάκι της που είναι πολύ σοβαρό. Πιστεύω ότι έχει πεθάνει ο άντρας της.
Χρήστος

Στη φωτογραφία βλέπω μια μαμά με το γιό της. Βλέπω να φοράει η μαμά μια μπλούζα μαύρη και φούστα καφέ. Το παιδάκι φοράει καπέλο ναυτικού, ένα άσπρο πουκάμισο και μια γραβάτα. Το βλέμμα τους είναι σοβαρό.
Επίσης βλέπω ένα σακάκι κρεμασμένο και το έχει η γυναίκα πιασμένο αγκαζέ από το χέρι της. Εγώ πιστεύω ότι είναι το σακάκι του άντρα της και το κρατάει για να τον θυμάται.
Αντώνης

Βλέπω μια μαμά και ένα παιδί και είναι πολύ θυμωμένα τα πρόσωπά τους. Είναι θυμωμένοι γιατί σκοτώθηκε ο μπαμπάς.
Γρηγόρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: