Σάββατο, 12 Οκτωβρίου 2013

Δράσεις για το Περιβάλλον από το 6ο Δ.Σ. Ν. Ιωνίας Βόλου


Το δέντρο της "ζωής & του περιβάλλοντος"
 
Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ευαισθητοποιημένο σε θέματα Περιβαλλοντικής Αγωγής, καθιέρωσε την 2η Εβδομάδα του Οκτωβρίου ως «Εβδομάδα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης».

Το 6ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ιωνίας Βόλου οργάνωσε και πραγματοποίησε δραστηριότητες ευαισθητοποίησης για το περιβάλλον.

Τα παιδιά έγραψαν τα δικά τους μηνύματα στα φύλλα του «δέντρου της ζωής και του περιβάλλοντος» που κοσμεί εσωτερικό χώρο του Σχολείου.

Την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου η ομάδα δράσης για το περιβάλλον καθάρισε μέρος του Πολιτιστικού Άλσους της Ν. Ιωνίας «Ανδρέας Βαλαχής». Πέρα από τα σκουπίδια μαζεύτηκαν και 137 πλαστικά μπουκάλια που πετάχτηκαν σε κάδο ανακύκλωσης.

Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου επισκέφτηκαν το Σχολείο οι κυρίες Ελένη Μπασικετοπούλου, Αρετή Κεφαλοπούλου και Γεωργία Δοδότσιου, υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου Βόλου και συνομίλησαν με τους μαθητές/τριες της Γ΄ και Δ΄ τάξης. Αναφέρθηκαν στο δύσκολο αλλά και συνάμα δημιουργικό έργο τους και προέτρεψαν τα παιδιά να αγαπούν και να προστατεύουν το αστικό πράσινο.  Τα παιδιά προσέφεραν λουλούδια φτιαγμένα από χαρτόνι, όπου πάνω είχαν γράψει τις δικές τους ευχαριστίες για τους ακούραστους εργάτες του Πράσινου. Την ίδια μέρα η πυραγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου κα. Βούλα Παπαμμανουήλ ενημέρωσε τους μαθητές/τριες της Ε΄ και Στ΄ τάξης για τις επιπτώσεις των πυρκαγιών στο περιβάλλον.

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου η Γ΄ τάξη και το Δ1΄ έκαναν εξόρμηση καθαριότητας στο πάρκο του Αγίου Νεκταρίου. Γέμισαν τέσσερις σακούλες απορριμμάτων  με σκουπίδια (χαρτιά, πακέτα τσιγάρων, ρούχα, κ.α) και τρεις σακούλες με ανακυκλώσιμα. Στη συνέχεια, οι κυρίες Κερασία Τραγή και Χριστίνα Περγαμηνέλη, υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου, συνομίλησαν με τα παιδιά του Γ1΄. Οι μικροί αυριανοί ενεργοί πολίτες έδωσαν γραπτώς το δικό τους μήνυμα προς τους Υπαλλήλους της Καθαριότητας. «Εμείς λέμε πως κάνετε την καλύτερη δουλειά γιατί προστατεύετε το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Χωρίς εσάς η πόλη μας θα ήταν ένας μεγάλος σκουπιδότοπος.

Θέλουμε να συνεχίσετε αυτό που κάνετε για να είναι πάντα η πόλη μας καθαρή.

Σας ευχαριστούμε για την καλή εργασία σας κι εμείς σας υποσχόμαστε πως δε θα πετάμε σκουπίδια στους δρόμους και στα πάρκα.

Οι μαθητές & οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης του 6ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας Βόλου».

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου ευχαριστεί τους μαθητές/τριες και όλους όσοι βοήθησαν στην πραγματοποίηση των δράσεων για το περιβάλλον.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση και υποχρέωση όλων μας.

 
Υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου συνομιλούν με τους μαθητές/τριες
 


 
 Τα παιδιά της Γ' τάξης και του Δ1 καθαρίζουν το πάρκο του Αγίου Νεκταρίου
 
 
Συνομιλία με υπαλλήλους της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Βόλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: