Η λίστα ιστολογίων μου

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής

Εβδομάδα Υγιεινής Διατροφής από 2 μέχρι και 6 Μαρτίου, διοργανώθηκε από τους εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αισωνίας Σέσκλου. Οι εκπαιδευτικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν, αποτέλεσαν τον επίλογο στην υλοποίηση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων Αγωγής Υγείας κατά την ώρα της Ευέλικτης Ζώνης: «Νους υγιής εν σώματι υγιή», «Φτιάχνουμε υγιεινό κολατσιό».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μέσα από τις μουσειοσκευές του Μουσείου Μηλεών: «Από το σιτάρι στο ψωμί» και «Από την ελιά στο λάδι» έμαθαν α) την ιστορία και τη διαδικασία παραγωγής ψωμιού, είδαν σκεύη-αντικείμενα που σχετίζονται με αυτό, όπως το ζυμοσκάφιδο, η πινακωτή, ο πλάστης, το κόσκινο, η σφραγίδα για τη λειτουργιά και β) έμαθαν για την καλλιέργεια της ελιάς και την παραγωγή λαδιού σε παραδοσιακό λιοτρίβι. Είδαν το λυχνάρι, τη λαδοποδιά, το ροΐ και συμπλήρωσαν φύλλα εργασίας.
Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τα παιδιά ζύμωσαν το δικό τους ψωμί με υλικά που προσέφερε ο φούρνος του χωριού, Καπουράνης. Το ψωμί το έφαγαν σε υγιεινό δεκατιανό που ετοιμάστηκε στο χώρο του Σχολείου με γαλακτοκομικά προϊόντα χορηγίας της Εταιρείας Ρούσσας και του Τυροκομείου Αδελφών Γ. Ψωμά.
Την Πέμπτη το απόγευμα η υπεύθυνη του προγράμματος κα. Ανδρεάδου Ευαγγελία, γυμνάστρια του Σχολείου, παρουσίασε το πρόγραμμα στους γονείς. Ο Διευθυντής του Σχολείου κ. Τσιμπλούλης Γεράσιμος τόνισε τη σημασία των εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που πέρα από γνώσεις δίνουν και βιωματικές εμπειρίες στους μαθητές. Αναφέρθηκε και στη συμμετοχή του Σχολείου στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης: «Τα τοπικά προϊόντα σε μια κοινωνία αειφορίας», του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρεστένων.
Η εβδομάδα έκλεισε α) με επίσκεψη της κα. Ματζίρη Βάσως, διαιτολόγου διατροφολόγου επί πτυχίο, που μίλησε για την υγιεινή διατροφή και β) Την παρουσίαση εργασιών των μαθητών της Ε΄-Στ΄ τάξης με θέμα «Η διατροφή ως στοιχείο ρατσισμού» με αφορμή την Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, που είναι η 6η Μαρτίου.
Στην υλοποίηση του προγράμματος και των εκπαιδευτικών δράσεων συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου: Κελεπούρης Γιώργος, Λεμονοπούλου Άννα, Ράπτη Συνοδή, Χριστοδούλου Τριανταφυλλιά και Γκαϊνταρτζή Αναστασία.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: